divendres, 26 de març del 2010

Japó, el pais del meu cor.





Avui tenia pensat fer una entrada canyera. Volia posar de volta i mitja a l'església (estic cansada de la seva actitud vers tot...), però després he pensat que no canviaria res, que era un tema massa dur per un divendres, i que millor omplir-nos la ment amb pensaments i il·lusions més enriquidores.

Bé, això i que he vist les fotos de Japó al Facebook del Dani i m'ha fet molta enveja, però enveja de la veritat ;) (nois, us odio, amb carinyu, però us odio..je,jeje).

La primera vegada que vam decidir viatjar a Japó va ser més per darrera opció, en una lluita matrimonial de destins a triar per les vacances, que no pas una altra cosa ("ni pá tí, ni pá mí....ni Mèxic, ni Canadà: Japó!")

El nostre primer viatge, vist ara des de la llunyania i amb l'experiència del segon, puc dir que no vaig gaudir-lo plenament.

Acostumats a voltar sols pel món, sense guia, vam decidir, sobretot per temes de l'idioma, encara que el mister ho domina tot ;), fer un viatge organitzat amb CATAI.

L'organització perfecta, les 2 guies natives que vam tenir genials, el grup correcte (no érem massa gent i eren cordials), però, com tot viatge en grup, no va tenir l'encant de poder embabaiar-te en qualsevol lloc l'estona que volguessis.

Això seria un dels punts negatius que destacaria del nostre primer viatge a Japó, que no de Japó.

El segon punt negatiu, imprevisible, sobretot al juliol al Japó, era una cua d'un tifó que ens va amargar els dies que vam estar a Tòquio.

Té el seu encant veure la ciutat des de diferents òptiques, però quan això passa els primers dies d'estar allà penses " (...) i vinc de la quinat forca per anar tot el dia amb el paraigües??!", per sort, només van ser 2 o 3 dies, la resta de dies es van fer molt bon temps.

En global l'experiència va ser tan positiva que, 3 anys després, al 2009, vam decidir tornar-hi. (Concretaré això per si llegeix aquesta entrada la grapa...je,jeje).

El canvi de cultura tan brutal, els paisatges tan bucòlics, la gent tan amable, i podria seguir amb un munt de qualificatius més, tots positius, ens va captivar tant, que una vegada vam tornar ja pensàvem en un Japó II (que la segona part s'avancés tant va ser culpa de l'espenteta que ens va donar la grapa ;), això i, perquè no dir-ho, del meu estat emocional ^ ^ (us he dit mai que odio a les meves hormones?? però no tant com els que estan ara al Japó je,jejee...)).

Japó donaria per estar parlant hores i hores, escriure entrades i més entrades....

Però només us diré per acabar uns quants consells, a part de què heu d'anar-hi:

-Tot i què pugui semblar un destí car, Japó és un país bastant econòmic. El preu del viatge s'encareix pel bitllet d'avió, però si ho mires amb temps pots trobar bitllets d'anar i tornada entre 500-600 €. Les estades no són cares i es pot menjar molt bé per pocs diners.

-El clima. Entre el juliol, del primer viatge, i finals de març-principis d'abril, del segon. Us recomano el segon. Per què? Al Japó al juliol fa una calor molt humida, com la d'aquí Catalunya però a lo bèstia, també us podeu trobar amb pluges que us facin la guitza. En canvi a finals de març, principis d'abril, és l'època de la festa del cirer en flor i us ho asseguro, val molt la pena veure els cireres en flor:)

-Seguretat. Ho diré ràpid: el país MÉS SEGUR DEL MÓN.

-La gent va molt al seu rotllo, intenta esquivar-te per no molestar, és més, si tu topes amb ells pel carrer són ells que et demanen perdó (¿?!!!). Aquelles coses de la cultura japonesa,que hauríem d'importar. Per altra banda, són molt servicials, fins a extrems que mai imaginaríeu. També, no cal a dir, que són molt divertits, vaja que són molt frikis.

-Els costums. Estar clar que són gent de moltes tradicions i costums que vistes des d'una perspectiva occidental poden xocar. El consell, per a aquí qualsevol lloc del món, és: Allá donde fueres, haz lo que vieres!!.

-El tema de l'idioma, segons com fumut. Si decidiu anar a Japó, jo aniria amb els deures fets...amb uns quants kanjis apressos per saber on estar la sortida, l'entrada, etc.

-La millor i més econòmica forma de moure's per dins de Japó és amb el Japan rail pass. El podeu comprar aquí i recollir-lo a l'aeroport de Narita.

-Com a guia per preparar el viatge estan molt bé la del National i la del Pais Aguilar, a mi m'agrada molt més aquesta última.


I crec que, a nivell general, us he dit el més bàsic a tenir en compte per preparar les vostres properes vacances ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada