diumenge, 28 de juny del 2009

Menorca. Cales Coves (Alaior).

Platja de grava Longitud de la platja: 50 metres;

Amplària mitja: 30 metres;


Grau d'ocupació: sota


Tipus de platja: aïllada;


Condicions de bany: aigües tranquil·les

Calescoves o Calacoves està a 10 quilòmetres d'Alaior, situada entre els morros de Ponent i de Llevant, així com propera a les urbanitzacions Cala en Porter i Són Vitamina, i de la localitat Lloc Nou.



Un entrant de mar sinuós i bífid ha format al tocar terra ferma dues ancorades espectaculars, aïllades, verges, tranquil·les, de grandària reduïda, així com una orientada cap al nord este i l'altra cap al nord-oest.

Aquest racó costaner es caracteritza per estar encaixonat entre penya-segats verticals i alts, que els primers pobladors de Menorca van usar com necròpolis (segles IX-VII a. de C.), tal com testifiquen 90 coves excavades en aquests cantiles, d'aquí el seu topònim.

Altres peculiaritats d'aquesta platja són el seu talús de roca i l'afluència baixa de banyistes turistes, ja que és incòmoda al ser estreta.

Les condicions marines i subaquàtiques són òptimes per al fondejo d'embarcacions, i un dels millors refugis a l'estiu per als vaixells que naveguen per la costa sud menorquina, mentre no bufin vents de component sud-sud-oest.
El fons és sorrenc en la part lateral i rocós en els laterals, profund i net, encara que manca un lloc per a encallar. Si el navegant porta a terme aquesta maniobra, es recomana que la realitzi en la calita noreste.

L'accés per carretera és senzill seguint la indicació viària i els desviaments. L'últim tram es realitzarà per un camí de terra en mal estat. El vehicle particular es podrà estacionar gratuïtament pels voltants.

Fotos:Sandr@2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada